BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 4, 2011

XPDC 1-3 JULY 2011

Last Friday , aku pegi xpdc berbasikal .jauh laa kan kene cycling smpi gelap daa muke aku .tido kat sg tempayan .haaa ? kat mane too ? ramai yg tak tawu kan .hahahha :D kat pekan laa if tak sala . aku pun tak tawu sgtt . lalu dalam kan . if lalu lua , sah² laa aku tawu sg tempayan to kat mane . 

from SDAHA cycling terus kat sg tempayan to . sampai dalam lunch time . memang da penat ++ haus lagi kan. emg marvelous laa . ttbe tengok tmpat , HANCURR MAK AI ! bngunan ape bende ni . mcm tinggalan askar Jepun je . memang ramai yg complain . ttbe da suro beratur , cg to ckap TAK PAYA COMPLAIN² . tesentap aku doe . hahaha :D dekat sane seriously mcm dekat PLKN tau . basoh pinggan sendiri , before buat ape² kene beratur dulu , HANDPHONE is NOT ALLOWED , kene bangun pagi pagi bute sb nak cop toilet and macam² lagi la kan . tersekse pun ad jugak :'(

Hari Sabtu from Sg Tempayan to ktorng nak pegi Tanjung Piai . igt gerak pagi² to la kan before sun da terpacak . rupe nye dekat pkul 9.15 jugak gerak nye . bayangkan panas nye to . esh² ! jauh nye perjalanan kan . da separo jalan , aku da tak tahan da . terus tuka org and aku duduk je dlm van to . paling memalukan , dlm van to tga panas smbil aku mengipas diri aku dgn topi , aku tertido . ttbe terjage , tgn aku dekat sorang budak lelaki SDAHA . OMG !! maluu sgtt oke . aku bangun je , tgk bdak to tnga tgk aku dgn muke yg pelik . hahha :D nasib baik junior bhai . at last , smpi pun Tanjung Piai . sepatut nye ada aktiviti . memandangkan hal² serius yg tak dpt dielakkan , tak jadi buat . nta pape je . geramm seh !

da lunch semua kat Tanjung to , gerak laa balik . aku cycling lagi . igt smpi kat masjid to nak tuka org , sekali tak bole pulak . da  ramai yg tuka . yela , sape yg nak cycling panas² dlm pukul 3 to kan . tak sanggup makk .
aku , Jie , Adat pun buat plan . ciap suro buat² jatoh laa langga budak depan laa . semate² sb tanak cycling . hahahha :D bongok laa kan .yang tinggal aku , Adat and Jenab je. ktwng pun terus kan cyling . c Jie da selamat da kat krete teacher . sioott je an . aku wait je bile time nak benti ni . aku nd adat da lemah gler da . kayuh pun nak tanak . smpi marshall yg tolak ktwng  . ttbe cg SDAHA dtg dari blakng bagi aku support . dy cakap ' awk bole ! cg tawu awk bole . awk tanak ke crite kat kwan² awk , awk da g Tanjung naik basikal ' aku da la gembeng . terus menangis bile dy kate gito . hahahha :D tak lame , rest kat msjid . aku nd Adat turun je bskl , ktwng dok bawa pokok smbil mengangis ngadu da tak larat . ehehe :P last² , dpt pun ktwng nek van to smpi Sg tempayan to. alhamdulilah .

last day kat sane , just ad majlis penutup before cycling balik pontian . da bagi² sijil , hadiah semua , get ready  nak balik da . ktwng tekad nak cycling smpi SDAHA balik . tanak nek van o krete . hee :) da otw to , takde benti² tau . aku da maki² an . penat gler ngn pans nye lagi . ttbe , aku denga org sebut Taman Nilam . aku punye excited , mnum air sikit nd terus kayuh , kayuh dan kayuh lagi smpi SDAHA . dak sdaha da sorak² sume an . rupe nye tak jaoh . patot laa takde benti² . -.- to laa experience aku menjelajah pontian nek bskl for the 2nd time . hee :) even tmpat dy tak brape best nd tak bnyak aktiviti , tetap okee laa.


p/s : jenab hebat giler . terus cycling nd takde naik2 kereta o van ape kejadah to sume .terhebat laa kau <3